Oldal kiválasztása

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit jelent az, hogy prototípus?

 

 

 

A prototípus egy ötletet vagy koncepciót fordít le konkrét cselekvésre. Olyan korai, vázlatos megjelenési formája a végleges eredménynek, amely alkalmas arra, hogy visszajelzést kapjunk az ötlet életszerűségére vonatkozóan. Gyakran több fejlesztési körön kell átmennie, hogy életképessé váljon. Ezek a fejlesztési körök az érintettek visszajelzésein alapuló folyamatos javítási lépéseket jelentenek.

A Munkahely Műhely esetén, 8 hét után ez lehet pl. egy kommunikációs platform, egy médiakampány, egy információs portál vagy bármi egyéb ami első csírája lehet annak, amit a jövőben nővekedni szeretnénk látni…

 

Mire van szükségem, hogy részt vehessek a programon?

 

 

 

Elsősorban motivációra és elhatározásra. Ha régóta foglalkoztat, hogyan lehetne a munkahelyek világát emberibbé tenni, és ennek a kérdésnek a megoldása olyan mértékben motivál, hogy hajlandó lennél időt és energiát áldozni arra, hogy miközeben megtanulsz egy rendkívül eredményes közösségi technológiát (U process), aktív részese legyél egy az öteletek kiérlelésén, tesztelésén, megvalósításán dolgozó lelkes csapatnak.

ElköteleződésreA heti találkozók 2-3 óra intenzív együttlétet jelentenek. Az opcionális terepmunka feladatok és az online anyagok olvasása, amellyel gazdagíthatod és elmélyítheted a tanulásod feldolgozása további időt igényelnek, amely esetenként a félórától a félnapos időtartamig terjedhetnek. A résztvevőktől azt várjuk, hogy elköteleződnek a heti találkozókra és arra, hogy minél több gyakorlatban részt vegyenek. Arra kérünk, ha egy találkozóra nem tudsz jönni, akkor azt előre jelezd.

Pénzre. A programon a részvétel nem ingyenes. A díjakról részletesen itt olvashatsz.

 

 

 

Mi történik, miután jelentkezem?

 

 • A szervező csapat átnézi a jelentkezési adataidat a megadott kritériumoknak megfelelően és 2018. január 15-ig értesítést küld arról, hogy tudunk e helyet biztosítani számodra a programban.
 • Az eredményes jelentkezéssel egyidőben információt küldünk arról, hogy a részvételi díjat milyen módon tudod befizetni. Ha vidékről érkezel, további információkat is adunk, hogyan tudsz könnyen eljutni a program helyszínére.
 • A helyedet azzal tudod biztosítani, ha befizeted a részvételi díjat.

 

Mit lehet tudni a szervezőkről?

 

 

A program az MIT – Presencing Institute és a nemzetközi Impact Hub közösség szervezésében zajlik.

A magyar szervezők:

 • Várfi Melinda
  Melinda hisz a közösségek erejében és lelkesen támogatja őket egy fentartható társadalom felépítésében.
  2016-ban nyitotta meg kapujait a közösségi iroda, az Impact Hub Budapest, mely szintén egy társadalmi vállalkozás. Erős híve a részvétel alapú folyamatoknak és élvezi az olyan beszélgetések levezetését, melyek során a résztvevők felismerik a saját teremtő erejüket egy szebb jővő felé.
 • Emich Szabolcs
  Szervezeteknek, cégeknek segít emberibbé, tudatosabbá, értékteremtőbbé válni. Az emberek együttműködésének művészetét kutatja és gyakorolja. Az Atlas Platform (reinvorgmap.com), Circle43, Facilitátor Műhely, Magyar Waldorf Szülők Szövetsége és a Magyar Távmunka Szövetség alapítója.
 • Molnár Károly
  Küldetése, hogy szervezetek biztonságos és értelmes átszervezésében segédkezzen. Illetve, hogy olyan energiagazdag, élettel teli munkakörnyezeteket alakítson ki, ahol az egyén fejlődhet, és a munkaközösség az adottságai legjavát állítsa a világ szolgálatába!
 • Vitai Miklós
  Egyéneket és szervezeteket támogat a folyamatos fejlődés és tanulás áramába mozdulni a tudatosság és az evolúció alapelveinek megértésével és alkalmazásával.

 

 

Miért van részvételi díj?

 

 

A 8-hetes facilitált folyamatot igyekszünk a „pay it forward” szemléletben megrendezni. Számos egyéni önkéntes (pl. facilitátorok ideje, díja) és intézményes (pl. Impact Hub infrastruktúra) hozzájárulásból indítjuk el, de ez nem fedezi az összes felmerülő költséget, ezért a résztvevőktől anyagi hozzájárulást kérünk a közösségi gazdaság szemléletében.

A hozzájárulások biztosítják az egészséges harapnivalót 8 héten keresztül, a terembérlet árát, valamint a prototípus idejére egy alaptőkét, amit a prototípus elindításához lehet felhasználni majd.

 

Mennyi elfoglaltságot jelent a programon való részvétel?

 

A heti találkozók 2-3 óra intenzív együttlétet jelentenek. Az opcionális terepmunka feladatok és az online anyagok olvasása, amellyel gazdagíthatod és elmélyítheted a tanulásod feldolgozása további időt igényelnek, amely esetenként a félórától a félnapos időtartamig terjedhetnek.

 

Meddig tudok jelentkezni?

 

A program jelentkezési határideje 2018. január 15.