Oldal kiválasztása

Program áttekintés

Mire hívunk?

„Számos szektor és iparág vezetői csapatával dolgozva arra jöttem rá, hogy a vezetők nem képesek a kavargó világ kihívásainak megfelelni pusztán a múlt tapasztalataira támaszkodó működéssel […] Azt vettem észre, hogy a legnagyobb hatású vezetőket és újítókat egy teljesen más alapműködés jellemzi, olyan, amely a jövő lehetőségeihez juttatja őket közelebb.”

– Otto Scharmer, MIT Sloan School of Business professzora

A Theory U módszertan segítségével 15-25 tudatos változtatni akaró vagy vezető bevonásával szeretnénk egy 8 hetes folyamatra invitálni, ahol a munka korszerű fogalmát és közösségünkre gyakorolt hatásait dolgozzuk fel mélyebben. Közösen keresünk potenciális innovatív megoldásokat, amiket meg is valósítunk annak érdekben, hogy elindítsunk Magyarországon egy olyan láncreakciót, ami a munkáról való gondolkodást korszerűbbé teszi. Lehetővé akarjuk tenni, hogy  a fiataloktól a nyugdíjas-korúig mindenki megtalálhassa az élethivatását.

A programot a nemzetközi Impact Hub hálózat és a Presencing Intézet közösen indítja Budapest mellett a világ számos más pontján párhuzamos időben.

A C4C programban az elmélyült tanulást a heti személyes találkozók, gyakorlati terepmunka, online anyagok feldolgozása biztosítja. A csoporttalálkozók tervezett programja az alábbi:

 

0. hét – január 29 Bemutatkozás és szándékok // közös kezdeményezés
1.hét – február 5 Figyelem és empátia // közös kezdeményezés és esettanulmány
2. hét – február 12 Vezetői kihívások // közös érzékelés
3. hét – február  19 Rátekintés a rendszerre // közös érzékelés és jelenlét
4. hét – február 26 Jövőbeli lehetőségek // JelenLét
5. hét – március 5 Fókuszálás // Kristályosítás
6. hét – március 12 Cselekvés általi tanulás // prototípus készítés
7. hét – március 19 Az ötlet megvalósítása // közös kibontás

 

Te dolgod az, hogy hozd és oszd meg a tapasztalataidat és nyitottságod arra, hogy meghallgasd és megértsd másokét. A mi feladatunk, hogy olyan közösség kialakulásának feltételeit megteremtsük meg, amely támogat téged abban, hogy a saját környezetedben a változás forrásaként tudj megjelenni, hogy támogató kapcsolatokra tegyél szert és részt vegyél egy mindenkit érintő rendszer mélyebb, közös megértésének folyamatában.

Elköteleződés

A heti találkozók 2-3 óra intenzív együttlétet jelentenek. Az opcionális terepmunka feladatok és az online anyagok olvasása, amellyel gazdagíthatod és elmélyítheted a tanulásod feldolgozása további időt igényelnek, amely esetenként a félórától a félnapos időtartamig terjedhetnek.

A résztvevőktől azt várjuk, hogy elköteleződnek a heti találkozókra és arra, hogy minél több gyakorlatban részt vegyenek. Arra kérünk, ha egy találkozóra nem tudsz jönni, akkor azt előre jelezd.