Oldal kiválasztása

PROTOTÍPUS SABLON

Az eredetileg tervezett program utolsó találkozóján a prototípus minél pontosabb megfogalmazásával foglalkoztunk. Ebben a fázisban azt kerestük, hogy a megélt élményeket a csapatok hogyan tudják konkrét cselekedetekké formálni.

Ehhez a zandcraig.com prototípus sablonát használtunk, ami abban segítette a csapatokat, hogy a prototípus minden részletét alaposan végig gondolják és megtervezzék a következő 3-6 hónap akció tervét.

Legvégül ellenőriztük a prototípusokat a következő szempontok szerint:

1. Fontos, releváns?​ Kapcsol ​ ódik-​ e eléggé a témánkhoz?

Minden résztvevőnek (csapattagnak) fontos? A szervezetnek, az érintett közösségeknek is fontos? Gyakran előfordul, hogy a különböző területek teljesen eltérő módon érintettek, és ezt eltérő szemszögből és módon lehet csak keretezni/bemutatni.

2. Megfelelő? Helyénvaló?​ Milyen változást​ ​várok tőle?

Vagyis megfelelő méretű és fókuszú? A valódi kérdésre ad választ? Meg tudom fogalmazni azt, hogy ennek az ötletnek a hatására mi változik majd meg? El tudom képzelni, hogy ezt a hatást mérem valahogyan? Tudok esetleg becslést mondani, hogy egy meghatározott dátumig milyen hatást fogok tapasztalni, illetve hogy mekkora hatással lennék már elégedett?

3. Forradalmi?​ Volt már előzmény​e vagy új gondolat?

Amennyiben beválik, fel tudná forgatni fenekestül azt a területet, ahová berobban? A gyökér-okokat célozza meg?

4. Gyors és olcsó?​ Megcsinálhatnánk akár budget​ nélkül?

Ki tudjuk nagyon gyorsan próbálni? Elkezdhető akár a jövő héten? Lehet mérhető eredménye akár egy héten belül is (hogy utána folyamatosan finomhangolhassuk a visszajelzések alapján)?

5. Kezdetleges? Nem öltünk bele túl sok idő​t se a tervezésbe se a kivitelezésbe?

Meg tudjuk valósítani csak a mi csapatunkban, hogy szélesebb körben már tapasztalatokkal gazdagodva vigyük tovább? (Bízzunk abban, hogy a szükséges segítség, és az erőforrások folyamatosan megjelennek majd!)

6. Hatékony​an kapcsolódik​ a már meglévőhöz?

Felhasználja a meglévő kapcsolataink és saját csapatunk erősségeit, kompetenciáit, tudását?

7. Sokszorosítható, skálázható​?

Ha kicsiben beválik, menni fog majd nagyban is?

8. Van konkrét következő lépés​?

Ha belevágunk, világos, hogy ki, mikor, mit fog ezzel kapcsolatban csinálni?

KÉPZÉS

MUNKAHELY VÁLTÓK

VEZETŐK